Turnkey Partner in Foodtech

VDL Systems is actief in de engineering, productie en installatie van machines, productielijnen en interne transportsystemen voor OEM’ers van food processing equipment. Als toeleverancier voor de voedselverwerkende industrie is VDL Systems specialist in het bewerken van roestvast staal, kunststoffen en aluminium, startende vanuit CAD/3D-engineering tot volledige turnkey productie binnen onze eigen organisatie.

Profiel

Van engineering tot installatie

Naast het bouwen van enkelstuks, produceren we bij VDL Systems ook in kleine tot zeer grote series. Doordat we het totale traject (van engineering, plaatbewerken, verspanen, lassen,  glasparel-stralen tot montage en installatie) in eigen huis uitvoeren, hebben we een uitstekende controle over de doorlooptijd.

Turnkey machinebouw

Kwaliteit staat bij VDL Systems hoog in het vaandel, evenals inventiviteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid. Met onze knowhow en ervaring voegen we waarde toe aan uw idee, ontwerp of tekening. Het resultaat is altijd dat we de productieprocessen van fabrikanten optimaliseren. Onze serviceafdeling installeert en onderhoudt in opdracht van onze klanten diverse systemen wereldwijd.

Build-to-print en build-to-spec productie

Als toeleverancier zijn we sterk in het volledig produceren van zowel enkelstuks als zeer grote aantallen van onderdelen en complete machines. Onze organisatie is zeer ervaren in het produceren vanuit het (3D-)tekeningenpakket van onze klanten, oftewel -build-to-print- productie. Indien nodig kunnen we gemakkelijk het pakket optimaliseren naar de mogelijkheden binnen ons moderne machinepark. Hierdoor zijn we in staat om de doorlooptijd en kostprijs van onze klanten sterk te reduceren.

Een andere essentiële discipline van VDL Systems is -build-to-spec- productie. Dankzij ons R&D- en engineeringsteam is VDL Systems compleet ingericht om, vanuit enkel product- en/of processpecificaties, complete productielijnen en machines te ontwikkelen, engineeren en deze vervolgens te bouwen en installeren. Op deze manier komt onze toegevoegde waarde optimaal tot zijn recht. Als Turnkey Partner verzorgen wij de engineering, productie en bouw van de machines, waardoor onze klanten zich kunnen focussen op het naar de markt brengen van hun oplossingen en het bedenken van nieuwe manieren om de voedselproductie te optimaliseren.

Terwijl onze klanten zich kunnen focussen op het vermarkten van hun oplossing en het verbeteren van het productieproces, voeren wij als turnkey partner de engineering en machinebouw uit.

Landwerk N.V.

Het huidige VDL Systems B.V. is in het jaar 1953 opgericht door de Gebr. Zweegers als Landwerk N.V. Na 10 jaar werd de producent van automatiseringssystemen voor de varkens- en pluimveeteelt overgenomen door CHV te Veghel. In 1985 werd vervolgens de naam Laco B.V. geïntroduceerd en is men zich gaan richten op automatisering- en voersystemen voor de pluimvee-industrie.

Laco B.V.

Dit leidde in 1988 tot de overname door Meyn Groep uit Oostzaan, een internationale marktleider in pluimververwerking en slachtlijnen. Op dat moment was Laco reeds verhuisd naar de huidige locatie aan de Erfstraat op industrieterrein Loopkant Liessent in het naburige Uden. Een groot gedeelte van de machine- en systeemproductie van Meyn werd vanaf dat moment in Uden bij Laco B.V. ontwikkeld en gebouwd.

VDL Systems B.V.

Na 10 jaar actief te zijn geweest onder de vlag van Meyn, als producent en leverancier voor de pluimvee-industrie, werd Laco B.V. in 1998 overgenomen door het Eindhovense VDL Groep. In 2000 is vervolgens de bedrijfsnaam gewijzigd naar VDL Systems B.V. Vanaf dat moment is de organisatie zich als toeleverancier gaan focussen op verwerking van aluminium en roestvast staal en het ontwikkelen van systemen en machines voor de voedselverwerkende industrie.

Op de dag van vandaag maakt VDL Systems een stabiele groei door als succesvolle engineering- en productieorganisatie voor de voedselverwerkende industrie met een modern en zeer uitgebreid machinepark.

Divisie Toeleveringen

VDL Systems is als onderdeel van VDL Groep één van de bedrijven binnen de divisie Toeleveringen. In de rol van toeleverancier legt VDL Systems de focus niet op leveren aan de eindmarkt (de voedingsindustrie), maar op het bedienen en ontzorgen van de OEM'ers binnen de machinebouw voor de voedselverwerkende industrie. Zo fungeert VDL Systems als turnkey ontwikkel- en productiepartner voor de OEM'ers welke direct leveren aan de voedingsindustrie.

Meer over Divisie Toeleveringen

Strategie VDL Groep

Diversiteit in markten en producten

Door onze diversiteit kunnen we onze risico’s goed spreiden. Als de bedrijfstak wat minder draait, dan draait de andere weer iets beter.

Beheerste groei

VDL streeft een beheerste groei na, zowel financieel als organisatorisch. We zullen geen risico’s nemen die gevaar vormen voor de hele groep.

Sterke financiële positie

We hebben een geweldig sterke financiële positie. We zijn niet te afhankelijk van banken. We vinden het belangrijk om onze eigen beleidskeuzes te kunnen blijven maken.

Productie in West-Europa

We staan voor productie in West-Europa (vooral Nederland en Vlaams-België), en beperkte strategische productie in lagelonenlanden ter ondersteuning van de werkgelegenheid in West-Europa. 

VDL is en blijft een familievennootschap

VDL Groep is voor 100 procent eigendom van de familie Van der Leegte. De familie heeft afgesproken nooit een aandeel aan een derde te verkopen. Dit creëert rust in de organisatie. Er kunnen snel beslissingen genomen worden die goed zijn voor het bedrijf.

Investeren en innoveren

Investeren en innoveren doen we in nieuwe materialen, producten en technieken. We investeren volop in automatisering en robotisering, en tegelijkertijd willen we onze medewerkers steeds slimmer maken.

VDL Groep

Sinds 1998 is VDL Systems onderdeel van VDL Groep. VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationaal industrieel familiebedrijf met 104 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ongeveer 16.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in de vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten.

VDL Groep anno nu

 

Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep, het internationale industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Brainportregio Eindhoven. Opgericht in 1953, nu 70 jaar later staat sinds 2017 de derde generatie van de familie Van der Leegte aan het roer. VDL Groep is met ruim 16.000 medewerkers actief in 19 landen. De groep omvat meer dan 100 werkmaatschappijen, elk met een eigen specialisme, die onderling intensief samenwerken. De activiteiten van deze bedrijven zijn samen te vatten in de ‘vijf werelden van VDL’: Science, Technology & Health, Mobility, Energy & Sustainability, Infratech en Foodtech. De gecombineerde jaaromzet is in 2022 uitgekomen op 5,752 miljard euro.

Nieuwsgierig geworden naar de activiteiten van VDL Groep? Ga via onderstaande link naar de website van VDL Groep of bekijk hieronder de corporate film.

Naar VDL Groep

Downloads

Brochure VDL Systems

Corporate brochure

Financieel jaarverslag