Start bouw nieuwe assemblagehal VDL Systems
Huidige machinefabriek VDL Systems

Start bouw nieuwe assemblagehal VDL Systems

1 Oktober 2018

Nadat de lasserij van VDL Systems welke begin 2018 een fikse uitbreiding heeft ondergaan, is begin 2019 de assemblageruimte van VDL Systems aan een uitbreiding toe. Daartoe heeft het bouwbedrijfin het vierde kwartaal dit jaar definitief een start gemaakt met de bouwwerkzaamheden en is de schop in de grond gegaan. De planning is dat de nieuwe montagehal met een oppervlak van 2.000 vierkante meter begin tweede kwartaal 2019 opgeleverd wordt.

Mede vanwege de klantvraag naar het bouwen van steeds grotere en uitgebreidere productielijnen, welke in de fabriek in Uden worden samengesteld en gebouwd, is een uitbreiding van de fabriekvloer voor assemblagewerk zeer noodzakelijk. De huidige fabrieksvloer van de assemblagehal komt neer op 3.000 vierkante meter, maar hier wordt begin 2019 dus nog 2.000 vierkante meter aan toegevoegd. Daarnaast heeft VDL Systems de mogelijkheid om bepaalde projecten ook compleet in de lasserij op te bouwen.

Grotere systemen en projectbouw

Sinds de huidige assemblagehal van VDL Systems in Uden in 2013 in gebruik is genomen, heeft de organisatie zich steeds meer kunnen toeleggen op de bouw van grote systemen en machines zoals spiraal- en tunnelvriezers en vele vergelijkbare productielijnen van tientallen meters in lengte. Omdat VDL Systems een sterke groei heeft gemaakt binnen deze productgroep, is het in sommige gevallen wenselijk om de werkzaamheden welke komen kijken bij de opbouw van dergelijke systemen, te scheiden van de assemblage-werkzaamheden van de vele kleine en middelgrote machines. Denk hierbij aan laswerk om andere lassamenstellingen samen te bouwen en andere werkzaamheden die in principe niet direct vallen onder assemblage.

Nieuwe 'schone' assemblagehal voor klant-specifieke machines

Naast de twee productgroepen spiraalvriezers ne tunnelvriezers, zijn de productgroepen triltechniek en intern transport uiteraard erg belangrijke pijlers waarin het bedrijf zich onderscheid in de markt. De bouw van dergelijke systemen wordt bij voorkeur uitgevoerd in een assemblageruimte waar niet geslepen of gelast wordt en waar er voldoende werkruimte beschikbaar is om deze producten te kunnen opbouwen. Hiertoe heeft de montage-afdeling vanaf 2019 de nieuwe assemblageruimte tot haar beschikking.

Elektro-montage en besturing

Momenteel verzorgt VDL Systems samen met haar partners, naast het mechanische montagestuk, ook vaak de aansluiting van de elektro-componenten van machines. Indien gewenst kan men dit stuk van het productieproces ook van haar OEM-klanten overnemen. Essentieel hierbij is dat er voldoende 'schone' werkruimte beschikbaar is. Met de nieuwe assemblagehal is VDL Systems nog beter in staat om, naast de mechanische assemblage van machines en systemen, ook dit deel voor haar klanten verzorgen.

Zurück