Klant-specifieke oplossingen voor industrieel koelen en vriezen

Klant-specifieke oplossingen voor industrieel koelen en vriezen

15 april 2014

VDL Systems maakt de laatste jaren enorme stappen op het gebied van koel- en vriestechniek voor de voedselverwerkende industrie. De systemen die de laatste jaren door VDL Systems zijn ontwikkeld worden in vele verschillende markten toegepast, denk hierbij aan de groente- en aardappelverwerking, vlees- en visverwerking, de bakkerijwereld en de snack-productie. Omdat VDL Systems veelal levert aan OEM-klanten is de organisatie in staat om de ontwikkeling en productie van de systemen volledig op basis van de klantvraag uit te voeren.

Engineering en turnkey machinebouw

De ontwikkeling van de koel- en vriessystemen wordt dus volledig naar klantwens door de engineers van VDL Systems verzorgd, waarna ook de onderdelenproductie, laswerkzaamheden, assemblage en installatie compleet in de eigen productieruimte te Uden plaatsvinden. Binnen de koel- en vriestechniek kent VDL Systems twee varianten. Naast de vriestunnel, die vooral wordt toegepast voor grotere volumes, is de spiraaltoren het meest toegepaste concept is op dit moment.

Koeltorens en spiraalvriezers

Een spiraaltoren kan worden toegepast voor het koelen of vriezen van voedingsmiddelen voordat deze de verpakkingsafdeling bereiken. Voor de eerstgenoemde toepassing kan VDL Systems een koeltoren (zie afbeelding) ontwikkelen om het product dat uit een bak- of verwarmingsoven komt geleidelijk te laten afkoelen in een beperkte ruimte en binnen een beperkte tijd waardoor het product in de productielijn blijft voordat het richting de volgende stap in het productieproces word geleid.

Voor het daadwerkelijk invriezen van voedingsmiddelen biedt VDL Systems verschillende mogelijkheden in de vorm van de spiraalvriezer, die op verschillende manieren kan worden ontwikkeld. Ten eerste kan de spiraalvriezer worden geleverd in een compleet afgelaste behuizing waarin zich de spiraaltoren en verdamper-unit bevindt. Hierdoor is onder andere de opbouwtijd op locatie minimaal. Ten tweede kan het systeem in een hybride vorm worden geleverd, waarbij VDL Systems de spiraaltoren en vriezerelementen levert en de klant deze inbouwt in een bestaande ruimte of de behuizing laat aanleggen. Ten derde kan de spiraalvriezer in samengestelde delen worden geproduceerd waarna de installateurs deze op locatie bij de eindklant kunnen opbouwen en installeren. In het kort is VDL Systems een partner die meedenkt met de klant om vanuit het proces en de ruimte de juiste oplossing aan te dragen voor het koelen en/of vriezen van een breed scala aan voedingsmiddelen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden bij VDL Systems en vragen op het gebied van vriestechniek, neemt u contact met ons op via 0413-250505 of info@vdlsystems.nl. Vindt meer informatie HIER.

Terug naar overzicht