Onderzoek & Ontwikkeling

Partner in Research & Development

Een toenemend aantal organisaties besteedt naast de bouw ook de complete ontwikkeling en engineering van delen van projecten en producten uit, om zodoende het voortraject en onderzoek naar het optimale ontwerp, de maakbaarheid en kostprijs bij één partij onder te brengen. Veel van onze opdrachten voor OEM-ers van food processing equipment, systemen voor interne logistiek, recycling machines en andere RVS-machines en -modules starten vanuit een concept of technologie waarbij de doorvertaling naar een prototype of werkende machine, vervolgens door onze engineers verder wordt uitgewerkt. 

Onderzoek- en testfaciliteiten

VDL Systems kan op verzoek verschillende testmogelijkheden beschikbaar stellen voor onderzoek. Hoewel onze focus niet primair ligt op het procestechnische deel van een productielijn maar op het mechanische deel, bieden we onze kennis en faciliteiten aan ter ondersteuning. Vanuit de onderzoeksresultaten kunnen onze R&D Engineering een eerste concept-machine voor u ontwerpen.

Van concept naar machine

VDL Systems neemt ook het gehele traject van idee, protobouw tot seriematige productie voor haar rekening. Engineering vindt volledig in 3D plaats, zodat in de ontwerpfase al gekeken kan worden naar maakbaarheid en kostprijs van het product. De kennis van ontwerp, engineering en produceren zitten binnen één organisatie. Wij verzorgen ook re-design trajecten met als doel uw integrale kostprijs te verlagen. 

verder naar protobouw