Food Processing Equipment

Met een groeiend team van ruim 15 engineers en ontwikkelaars leveren wij als turnkey-partner in RVS-machinebouw, ter versterking van onze productiemogelijkheden, onze kennis over effectief en hygieniënisch ontwerpen voor de voedselverwerkende industrie. Op deze manier kunnen wij toegevoegde waarde bieden aan klant-specifieke machines en/of productielijnen. Anderzijds kunnen wij onze uitgebreide kennis van de modernste productietechnieken toepassen om bestaande ontwerpen wat betreft toepassingen of kosten nóg slimmer te kunnen maken.

High-end machine engineering

Een toenemend aantal organisaties besteedt naast de bouw ook de engineering van delen van projecten en producten uit, om zodoende de verantwoordelijkheid van ontwerp, maakbaarheid en kostprijs bij één partij onder te brengen. Veel van onze opdrachten voor OEM-ers van food processing equipment, systemen voor interne logistiek, recycling machines en andere RVS-machines en -modules starten vanuit de lay-out van een productielijn of machine-concept en worden vervolgens door onze engineers verder uitgewerkt.

Engineeringsteam

Engineering vindt volledig in 3D plaats, zodat in de ontwerpfase al gekeken kan worden naar maakbaarheid en kostprijs van het product. De kennis van ontwerp, engineering en produceren zitten en blijven binnen één organisatie. Wij verzorgen ook re-design en door-ontwikkel trajecten met als doel uw integrale kostprijs te verlagen. We maken gebruik van o.a. de volgende engineeringpakketten:

Hygiënisch ontwerpen

Dankzij onze jarenlange ervaring met complexe engineeringstrajecten voor klanten in vele markten binnen de wereldwijde voedselverwerkende industrie, weten wij als geen ander dat hygiëne en schoonmaakbaarheid van cruciaal belang zijn voor de kwaliteit van de eindproducten en daarmee de productielijn. Daarnaast worden de normen en eisen op dit gebied natuurlijk steeds strenger en daarom heeft inventiviteit en kennis van hygiënisch ontwerpen een zeer belangrijke waarde. Op dit gebied hebben we ons dus gespecialiseerd en deze kennis passen onze engineers dagelijks toe in de machines die wij ontwikkelen en engineeren.

Projectmanagement

Binnen ons projectbureau sturen wij turnkey projecten aan waarbij VDL Systems samen met de klant verantwoordelijk is voor de complete productontwikkeling, machinebouw en installatie. Dit alles voeren wij in eigen huis uit en staat onder supervisie van één van onze projectleiders met ieder een eigen toewijding binnen onze specialisaties.

Belangrijkste expertisegebieden:

VDL Systems ontwerpt en produceert diverse typen spiraalvriezers en -koelers. Deze systemen vinden hun weg naar de eindmarkt via diverse OEM’ers van food processing equipment. Naast de traditioneel gebouwde site-build systemen, heeft VDL Systems een uniek volledig hygiënisch modulair systeem ontwikkeld dat de opbouwtijd op locatie minimaliseert. Dit unieke spiraal-systeem is volledig vervaardigd uit RVS en kan op locatie prefab worden geïnstalleerd.

Meer over spiraalvriezers

VDL Systems ontwerpt en produceert een groot aantal typen transportsystemen op basis van triltechniek. Deze trillers vinden hun weg naar de eindmarkt via diverse OEM’ers van feed- en food processing equipment en machines voor bulk handling en de recycling industrie. 

Meer over triltechniek

VDL Systems ontwerpt en produceert diverse typen tunnelvriezers. Deze vriezers vinden hun weg naar de eindmarkt via diverse OEM’ers van food processing equipment. Naast de traditioneel gebouwde site-build systemen, heeft VDL Systems een uniek volledig hygiënisch modulair systeem ontwikkeld dat de opbouwtijd op locatie minimaliseert. Dit unieke tunnelsysteem is volledig vervaardigd uit RVS en kan op locatie kant en klaar worden geïnstalleerd.

Meer over koel- & vriestunnels

VDL Systems ontwerpt en produceert diverse type transporteurs. Deze transporteurs vinden hun weg naar de eindmarkt via diverse OEM’ers van food processing equipment en binnen de markt voor interne logistiek. Onze opdrachten starten veelal vanuit de lay-out van onze opdrachtgever, waarbij VDL Systems de verantwoording heeft over de totale engineering en realisatie van het project. 

Meer over intern transport

Automatische trailer laad-/lossystemen

Trailer laad- en lossystemen

VDL Systems ontwerpt en produceert volautomatische trailer laad- en lossystemen. Deze systemen vinden hun weg naar de eindmarkt via diverse OEM’ers van food processing equipment en interne logistiek-systemen en worden toegepast in industrieën waar veelvuldig gelijksoortige producten worden geladen en gelost. Een volautomatisch laad- en los-systeem zorgt ervoor dat constante/versnelde aanvoer mogelijk is. Deze techniek kan dus een groot voordeel opleveren in productie-organisaties waarbij shuttle-transport tussen een vaste locatie en meerdere laad-adressen gebruikelijk is.

Toepasbaar in diverse industrieën

U moet daarbij o.a. denken aan de drankenindustrie, papierindustrie, bulkchemie en pluimveeslachterijen. Voor deze laatste markt heeft VDL Systems een speciaal systeem ontwikkeld dat geënt is op het laden en lossen van containermodules waarin slachtkuikens worden aangevoerd op de slachterijen.

Deze systemen zorgen voor een logistiek perfecte aansluiting tussen de in- en uitgaande goederenstroom, waarbij heftrucks en dus ook heftruckchauffeurs geheel overbodig zijn. De chauffeur van de trailer kan immers zijn eigen trailer in een keer volledig laden en lossen. Verder geven deze systemen minder schade aan goederen, verpakking en transportmaterieel waarbij ook nog eens de kans op ongelukken een stuk kleiner is.

Protobouw

Research & Development

VDL Systems is ook uw partner als het gaat om product ontwikkeling en het bouwen van prototypes. Vanuit onze ruime ervaring in het construeren en bouwen van RVS machines zijn wij als geen ander in staat om in een vroeg stadium mee te denken met onze klanten in productonderzoek en -ontwikkelingstrajecten. 

Onderzoek- en testfaciliteiten 

VDL Systems neemt ook het gehele traject van idee, protobouw tot seriematige productie voor haar rekening. Engineering vindt volledig in 3D plaats, zodat in de ontwerpfase al gekeken kan worden naar maakbaarheid en kostprijs van het product. De kennis van ontwerp, engineering en produceren zitten binnen één organisatie. Wij verzorgen ook re-design trajecten met als doel uw integrale kostprijs te verlagen. 

Meer over onderzoek & ontwikkeling