Nationaal laskampioen Tom Smits op weg naar WorldSkills 2013 Leipzig

Nationaal laskampioen Tom Smits op weg naar WorldSkills 2013 Leipzig

24 april 2013

Medewerker van VDL Systems, Tom Smits, zal als Nationaal kampioen lassen van 2 tot en met 7 juli deelnemen aan WorldSkills 2013 in Leipzig. Tom was één van de laatste mbo-jongeren die streden om een plek in het Nederlandse team tijdens het beroepskeuze-evenement Skills Masters dat van 14 t/m 16 maart plaatsvond in Ahoy Rotterdam. Alle kandidaten, waaronder Tom, werden na regionale en nationale voorrondes Nederlands kampioen in hun vak. Het team wordt momenteel tijdens trainingen en teambuildingsdagen voorbereid op deelname aan de WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor beroepen.

Deze internationale wedstrijden worden al sinds 1950 georganiseerd en in Leipzig strijden meer dan 1.000 kandidaten in 45 vakken voor goud. Nederland doet mee in 19 beroepen en in de categorie lassen zal vakkanjer Tom Smits dus de Nederlandse vlag vertegenwoordigen. Jos de Goey, directeur Skills Netherlands: ‘Deze mbo’ers laten zien dat wanneer je beschikt over een hoop doorzettingsvermogen je enorm veel kunt bereiken met je talenten. Ze zijn een voorbeeld voor jongeren en onderstrepen het belang dat mbo’ers onmisbaar zijn voor de maatschappij’.

Naast de kandidaten vertrekken ook vele juryleden afkomstig van diverse bedrijven, kenniscentra en scholen naar WorldSkills. Tijdens het evenement komen prominenten uit het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en de politiek samen, waarbij het vergroten van de internationale normen van het beroepsonderwijs één van de doelen is. De deelname aan WorldSkills 2013 wordt mogelijk gemaakt door: Ministerie van OCW, Ministerie van EZ, Techniek Talent, Calibris, Nimeto Utrecht, OTIB, Bouwend Nederland, Arbesko, Hago, Stayokay en Würth.

Volg Tom op Facebook en blijf zo op de hoogte van zijn voorbereiding op WorldSkills 2013. Een overzicht van alle kandidaten (met woonplaatsen)die gaan strijden op WorldSkills vindt je hier.

Terug