Nieuwe assemblagehal VDL Systems opgeleverd
Tweede assemblagehal van nog eens 2.000m²

Nieuwe assemblagehal VDL Systems opgeleverd

2 mei 2019

Aan de noordzijde van de huidige drie productiehallen van VDL Systems is afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van een uiterst moderne en compleet uitgeruste assemblagehal van zo’n 2.000m². Met de  ingebruikname van deze gloednieuwe assemblagehal breidt VDL Systems haar mogelijkheden verder uit in de richting van ‘schone’ montage van machines voor de voedselverwerkende industrie.

De huidige productielocatie van VDL Systems bestaat reeds uit een hal van zo’n 3.600m² waarin zowel de verspaning en de plaatwerkafdeling zijn gevestigd. Het machinepark is begin dit jaar al fors uitgebreid met twee fiberlasermachines voor zowel plaat- als buismateriaal. Naast de onderdelenproductie, heeft ook de lasserij (3.600m²) een flinke uitbreiding ondergaan doordat deze is uitgebreid met een semi-gerobotiseerde afdeling. Deze extra afdeling ter grootte van nog eens 1.600m is volledig toegespitst op seriematig laswerk. Tot slot komt hierbij dus nog de uitbreiding van de assemblageafdeling.

Groeiende diversiteit in machinebouw

De huidige assemblagehal van 3.000m² is opgeleverd in 2012 en deze is in de afgelopen jaren al snel te klein geworden om het hard groeiende en diverse productgamma te kunnen huisvesten. Met name vanwege de grotere diversiteit van de machines en systemen die bij VDL Systems opgebouwd worden, is de wens ontstaan om een scheiding te maken tussen de meer ‘schone’ assemblagewerkzaamheden en de opbouwwerkzaamheden van systemen. Bij de opbouw van de grotere systemen die bij VDL Systems worden geproduceerd vinden laswerk en montagewerk van sub-samenstellingen namelijk voor een deel in dezelfde ruimte plaats.

IMG_20190502_153045-1.jpg

Meer focus op ’schone’ assemblage

De nieuwe assemblagehal van 2.000m² zal dus vooral gericht zijn op assemblagewerk van machines en samenstellingen in enkelstuks en middelgrote en grote series machines, waarbij de huidige montagehal ingezet wordt voor grotere samenstellingen zoals spiraal- en tunnelvriezers. Met deze nieuwe assemblagehal kan VDL Systems ook steeds meer gaan bieden op het gebied van afmontage waarbij ook de nadruk steeds meer zal gaan liggen op de elektrische installatie en besturings- en regeltechniek. Hiermee kan de organisatie de klant nog verder ontzorgen en kan een nog groter deel van de machinebouw bij VDL Systems onder gebracht worden.

Gestroomlijnde expeditie

Ook de expeditieafdeling, die reeds intern is verhuisd, beschikt vanaf heden over een overdekte laad- en losplek waar trailers en ander vrachtvervoer op een makkelijkere wijze voor kunnen rijden. Het expeditie-adres is bovendien gewijzigd naar Erfstraat 3 (nu vlak naast de hoofdingang) waardoor transporteurs nu via de voorzijde aan de Erfstraat, de expeditie van VDL Systems kunnen bereiken.

Overview-facility-VDL-Systems.jpg

Naar onze productiemogelijkheden

Terug naar overzicht