Nieuwe draaibank voor verspaning-afdeling VDL Systems

Nieuwe draaibank voor verspaning-afdeling VDL Systems

5 oktober 2015

VDL Systems heeft sinds kort de beschikking over een nieuwe draaibank. Hiermee heeft de verspaning-afdeling van VDL Systems een verdere capaciteitsimpuls ondergaan, waardoor er meer, en grotere, rvs- en kunststof onderdelen volautomatisch kunnen worden geproduceerd.

Met deze gloednieuwe krachtige 4-assige CNC-draaibank kan VDL Systems grotere werkstukken verspanen. VDL Systems beschikt op haar verspaning-afdeling al over een uitgebreid machinepark met een groot aantal CNC-draai- en freesmachines, maar de laatste jaren groeide de vraag naar een machine om grotere onderdelen geautomatiseerd te kunnen produceren. De maximale doorlaat van assen is met de toevoeging van deze nieuwe machine namelijk vergroot van 75 mm tot 103 mm. De machine is tevens uitgerust met een Y-as waardoor er meer én complexere boor- en freesbewegeingen gemaakt kunnen worden.

Deze capaciteitsuitbreiding hangt samen met het feit dat VDL Systems steeds vaker grotere installaties bouwt voor haar klanten. Denk hierbij aan spiraalvriesinstallaties, tunnelvriezers en logistieke systemen voor de food processing industrie. In deze grote samenstellingen zitten vaak gigantische onderdelen zoals zware drumassen en aandrijfassen van transportbanden die VDL Systems graag in eigen beheer produceert met een geautomatiseerde machine. De investering in deze nieuwe draaibank maakt interne productie voor veel onderdelen mogelijk, waardoor VDL Systems minder afhankelijk is van toeleveranciers en doorlooptijden kunnen worden verkort en kwaliteitsnormen verder kunnen worden verhoogd.

Voor een actueel overzicht van het machinepark van de verspaning-afdeling van VDL Systems klik HIER.

Terug