Nieuwe productiehal voor gerobotiseerd laswerk

Nieuwe productiehal voor gerobotiseerd laswerk

31 januari 2018

VDL Systems is volop in ontwikkeling. Begin dit jaar breidt men de lasserij uit met een volledig nieuwe afdeling die ingericht is voor gerobotiseerd serie-laswerk. Hiermee biedt VDL Systems de mogelijkheid om naast middelgrote series, ook zeer grote series samenstellingen te produceren en te assembleren. Deze nieuwe productielijn kan bemand worden door meerdere ploegen per dag om de output te verhogen.

De inrichting van de volledig nieuwe robotlasserij betekent dat er binnen het bestaande pand verhuizingen van een aantal ondersteunende afdelingen noodzakelijk zijn. Deze interne verhuizingen zijn naast de komst van een nieuwe afdeling nodig vanwege de aanbouw van een volledig nieuwe assemblagehal ter uitbreiding van de assemblage-ruimte, welke gepland staat voor begin volgend jaar.

Uitbreiding machinepark met meer lasrobots

Het machinepark van de lasserij van VDL Systems bestaat reeds uit een tweetal lasrobot-installaties met dubbele robotcel én twee lasrobots voor lange lasnaden. Met de meest recente uitbreiding komen hier nog 6 lasrobots bij, inclusief een geautomatiseerde cabine voor werpstralen. Met deze nieuwe afdeling breidt VDL Systems haar specialisme als RVS-machinebouwer uit in de richting van seriematig produceren van modules met behulp van robotisering en moderne productietechnieken. VDL Systems is op deze manier verder in staat om door te groeien als turnkey partner en naast de vele projectmatige opdrachten voor vele OEM-klanten, ook haar klanten te ontzorgen door het bieden van productiecapaciteit voor seriematig geproduceerde modules en samenstellingen.

Terug