VDL Systems breidt aanbod uit richting feed-sector

VDL Systems breidt aanbod uit richting feed-sector

20 maart 2014

Als specialist op het gebied van trilapparatuur en ver- en bewerker van roestvast staal gaat VDL Systems haar samenwerking met partner én zusterorganisatie VDL Industrial Products verder intensiveren. VDL Systems heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen en produceren van machines met als basis triltechniek. Deze producten worden momenteel vooral afgezet bij OEM-klanten die de machines succesvol toepassen binnen de AGF-sector, vlees- en visverwerking, recycling-industrie en bulkhandling. De samenwerking met VDL Industrial Products biedt echter extra kansen voor de toepassing van triltechniek binnen de verwerking en productie van diervoeding.

Binnen de voedselverwerkende industrie hebben de trillers die bij VDL Systems zijn ontwikkelt inmiddels al hun effectiviteit bewezen. Echter binnen de diervoeding is deze bijdrage van VDL Systems nog marginaal, al zijn de toepassingen van trillers binnen in food en feed veelal vergelijkbaar. De combinatie van de techniek van VDL Systems en de marktkennis van VDL Industrial Products biedt dus hernieuwde mogelijkheden voor productie binnen de feed-sector. Op recente beurzen zijn de trilapparaten van VDL goed ontvangen en de eerste trillers worden inmiddels in de feed-sector toegepast. Met deze onderlinge samenwerking onderstrepen de twee VDL-zusters het motto van de VDL Groep “Kracht door samenwerking”.

Het programma van VDL Systems omvat naast zeeftrillers (te zien op de afbeelding) ook onbalans triltafels, trilgoten, buistrillers en doseertrillers die kunnen worden toegepast voor transport, spreiden, zeven en doseren tot richten, ontwateren, sorteren en ontvetten. De apparatuur kan zowel in een direct als indirect aangedreven varianten worden geleverd, als met een elektromagnetische aandrijving. Voor meer informatie over de toepassing van triltechniek binnen de feed-sector, klik op deze link naar het artikel in magazine De Molenaar.

20032014-1.jpg

Dichte zeeftriller met dubbel zeefdek voor het zeven van granen, in aanbouw bij VDL Systems

Terug naar overzicht