VDL Systems investeert verder in vakmanschap van medewerkers lasserij
Verschillende diploma's en certificaten behaald op het gebied van rvs-lassen

VDL Systems investeert verder in vakmanschap van medewerkers lasserij

18 november 2020

VDL Systems is afgelopen jaren niet alleen gegroeid qua productieoppervlak en machinepark, maar ook qua medewerkers heeft het bedrijf een uitbreiding ondergaan. De vakmensen van onze lasserij vormen het kloppend hart van de productie, vandaar dat we ook op deze afdeling blijven investeren in vakmanschap. Met trots melden we daarom dat er onlangs 12 medewerkers van onze lasserij een hoger niveau TIG-Lassen (RVS) hebben behaald. Daarnaast hebben verschillende medewerkers hun TIG en MAG las-certificaten behaald voor de Amerikaanse normen AWS D1.6 en ASME IX (9).

In het kader van continue verbetering binnen VDL Systems, hebben deze 12 gemotiveerde vakmensen gedurende het afgelopen jaar de avondcursus rvs TIG-Lassen gevolgd. Na 17 cursusmomenten hebben alle deelnemers hun officiële NIL-diploma behaald en daarmee letterlijk hun vakmanschap naar een hoger niveau getild. De praktijk- en theoriecursus is, in samenwerking met onze lascoördinator, op verschillende niveaus aangeboden door Weldpoint. Op 16 september hebben de opleiders van Weldpoint de officiële uitreiking verzorgt van de diploma’s, officieel erkend door het NIL (Nederlands Instituut voor Lassen). Een geweldige vooruitgang op persoonlijk vlak voor deze medewerkers, maar ook een belangrijke stap voor VDL Systems als rvs-machinebouwer.

Daarnaast hebben verschillende meer ervaren lassers hun praktijkcertificaat behaald voor AWS D1.6, de Amerikaanse norm voor rvs-lassen. Daarnaast zijn er verschillende praktijkcertificaten behaald voor ASME IX (niveau 9), een norm met lasprocedures voor o.a. het rvs-lassen van drukleidingen. Komende tijd zal VDL Systems blijven investeren in haar medewerkers en het kwaliteitsniveau van de verschillende productieafdelingen. Momenteel zijn we namelijk voornemens om in 2021 een vervolg te geven aan de NIL-cursus met een volgende cursusronde in het kader van rvs-lassen.

Als toeleverancier van modules en machines voor de wereldwijde voedselverwerkende industrie, worden er steeds hogere eisen gesteld aan het kwaliteitsniveau. Vooral de almaar stijgende normen op gebied van hygiëne, zorgt ervoor dat de laskwaliteit steeds belangrijker wordt. Ook in het ontwerp van machines voor de voedselverwerking, hebben sanitaire gelaste verbindingen vaak de voorkeur boven geschroefde verbindingen. Verder zien we dat machines die we voor onze klanten ontwerpen steeds groter en multifunctioneler worden, waardoor ook de lasconstructies die we produceren steeds complexer worden. Door het constant investeren in het vakmanschap van onze medewerkers kunnen wij onze klanten dit hoge kwaliteitsniveau blijven bieden.

meer over onze lasserij

Lascursus.jpg       lascursus1.jpg

Terug