VDL Systems neemt eerste robot-cel in gebruik voor CNC-bewerkingscentrum

VDL Systems neemt eerste robot-cel in gebruik voor CNC-bewerkingscentrum

15 december 2016

VDL Systems heeft een nieuwe stap gezet om de productiemogelijkheden uit te bouwen door het machinepark verder te moderniseren. Recentelijk is namelijk de eerste robot-cel geïnstalleerd voor het beladen van een bestaande CNC draaibank, waarmee het machinepark van VDL Systems nu ook uitgerust is met de mogelijkheid om geheel geautomatiseerd (roestvast) stalen en kunststof onderdelen tweezijdig te verspanen.

Grotere series verspaanbare onderdelen die aan twee zijden bewerkt moeten worden kunnen vanaf nu dus non-stop geproduceerd worden op één van de bestaande draaibanken, maar tegen een aanmerkelijk lagere tarieven. De wisseltijden van werkstukken zijn zeer kort met de 2-punts grijper en de robot kan verschillende jobs na elkaar draaien. VDL Systems gaat de draaibank (een Puma 2100M) in combinatie met de nieuwe robot voor meerdere doelen inzetten. Enerzijds voor productie van onderdelen die vervolgens geassembleerd worden in de machines en modules die opgebouwd worden in de eigen montage afdeling. Anderzijds voor productie van grote series draaiwerk-producten voor derden tegen lagere uurkosten dan voorheen.

Eerder in 2016 investeerde VDL Systems al in een tweede lasrobot installatie en werden een aantal andere productiemachines vervangen door nieuw aangekochte modernere machines. Naast de groei van projectmatige opdrachten binnen het bereik van rvs-machinebouw voor de voeding-verwerkende industrie, richt VDL Systems zich op het verder ontwikkelen van het machinepark door automatisering en robotisering. Hierdoor is de organisatie steeds beter uitgerust is om voor haar klanten seriematig onderdelen te blijven produceren met de hoogste mate van efficiëntie.

 

Terug naar overzicht