VDL Systems ontwikkelt Hex Roller Feeder voor groente-en aardappelverwerkers

VDL Systems ontwikkelt Hex Roller Feeder voor groente-en aardappelverwerkers

22 juni 2015

Als machinebouwer en toeleverancier van machines en apparaten voor de voedselverwerkende industrie is het belangrijk dat er niet alleen op het gebied van productie, maar vooral wat betreft innovatie mee wordt gedacht met de klant. VDL Systems gaat in veel gevallen zelfs een stap verder in de ontwikkeling van nieuwe machines en toepassingen voor haar klanten. De nieuwe Hex Roller Feeder is een voorbeeld van een machine die VDL Systems, samen met partner FoodeQ Engineering heeft ontwikkelt.

De Hex Roller Feeder wordt in de markt gezet door een internationale speler in de sorteertechniek van voedingsmiddelen. De machine kan bij groente- en aardappelverwerkers worden toegepast voor het sorteren en ontgronden van (on)gewassen wortelen, uien of aardappelen. Daarnaast is het apparaat zo ontworpen dat het kan worden toegepast in het droge én het natte gedeelte van de fabriek. Verder is de machine in staat om een smalle productstroom over korte afstand te verspreiden over de gehele breedte van het apparaat waardoor het sorteerresultaat verbeterd en er en enkele laag producten wordt uitgevoerd, ongeacht de laagdikte bij de aanvoer. Ten slotte kan de machine uitgerust worden met een sproeisysteem waardoor grond- kluit en wortelresten makkelijker van de aardappel of andere groente gescheiden wordt.

Na uitvoerige testen als prototype, gaat de Hex Roller Feeder op seriematige basis geproduceerd worden bij VDL Systems. Met succes, want de eerste serie van 14 stuks Hex Roller Feeders is inmiddels in productie en wordt binnen enkele weken bij de klant afgeleverd. Van hieruit worden de machines verscheept en geïnstalleerde bij verschillende aardappel- en groenteverwerkers waar dan ook ter wereld.

22062015-2.png

Terug naar overzicht