VDL Systems rondt bouw gigantische tunnelvriezer voor verwerking van aardappelen af

VDL Systems rondt bouw gigantische tunnelvriezer voor verwerking van aardappelen af

26 juni 2013

VDL Systems maakt in de laatste jaren flinke stappen op het gebied van vriestechniek welk zeer duidelijk tot uitdrukking komt in de onlangs ontwikkelde 10-tons tunnelvriezer voor de aardappel-verwerkingsindustrie. Hoewel VDL Systems al tientallen jaren grote spiraal- en tunnelvriezers bouwt is het eerste exemplaar van een tunnelvriezer van dergelijke proporties is onlangs aan één van onze klanten geleverd.

De enorme tunnelvriezer is bij VDL Systems ontwikkeld en in zijn geheel opgebouwd in onze eigen productiehal te Uden. Om de tunnelvriezer van bijna 42 meter in lengte te vervoeren richting eindklant is de machine opgedeeld in 8 elementen met elk een hoogte én breedte van bijna 6 meter. Het transport over de weg en per vrachtboot van de enorme elementen bleef in de omgeving van Uden daarom ook niet onopgemerkt. 

In de vriestechniek is VDL Systems, naast tunnelvriezers ook gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van spiraalvriezers voor OEM’s van machines voor voedselverwerking van aardappelproducten (friet, aardappelschijfjes), snacks, groente, vlees en vis.

 

Terug